„PROGRAM DLA SZKÓŁ”
Od roku szkolnego 2017/18 został uruchomiony nowy „Program dla szkół” w miejsce dotychczas realizowanych programów „Owoce i warzywa w szkole” oraz” Mleko w szkole”. W programie mogą uczestniczyć dzieci uczęszczające do klas I-V szkół podstawowych.
W ramach programu uczniowie mogą bezpłatnie otrzymywać owoce i warzywa oraz mleko i produkty mleczne oraz brać udział w działaniach edukacyjnych mających poszerzyć wiedzę uczniów na temat zdrowych nawyków żywieniowych, pochodzenia żywności oraz przeciwdziałania marnotrawieniu żywności.
Produkty owocowo – warzywne objęte programem to:
- owoce: jabłka, gruszki, śliwki, truskawki
- warzywa: marchew, rzodkiewka, papryka słodka, kalarepa, pomidorki
- soki: owocowe, warzywne, mieszane
Produkty mleczne objęte programem:
- mleko białe
- jogurt naturalny
- kefir naturalny
- serek twarogowy